31. december 2013

Božična zvezda - čestitka

Božična zvezda je kar občutljiva rastlina - tu pri nas. V domovini pa raste kot grmovje. Imam jo v dnevni sobi in novo okolje ji ne ustreza. Kar nekaj listov se je posušilo. Sem mislila, da ni dovolj zalita, pa ji nič ne manjka. Dokler bo bo.
 
  Imela sem jo tudi za inspiracijo za voščilnice, ki sem jih naredila še zadnji hip.
 
 
 
 

Novoletne čestitke v zlatem

Za novo leto ne gre brez zlate barve. Zato sem naredila voščilnice tudi v zlatem in rjavem ter v kombinaciji čipk.
 
 
 
 
 

Medenjaki

Ta mala je naredila medenjake. Ker nimam tako velikih modelčkov, jih je izrezala po šablonah, ki jih je sama narisala. Pajac in smreka sta enostavna, bolj zapletena je bila snežinka. Na koncu sva ugotovili, da je testo preveč naraslo oz. je bilo predebelo zvaljano. Vseeno so okusni. Dokončala jih je naslednji dan, ko so se ohladili. S sladkornim premazom je "narisala" obrise in vzorčke. Malo prepozno sem se spomnila, da jih poslikam, ker so srčki že "izginili".
 
 
 

Novoletne čestitke 2014

Malo nostalgije po snegu in zasneženi pokrajini:

 
 
 

24. december 2013

Vesel božič in srečno novo leto

VESEL BOŽIČ IN SREČNO 2014!







Novoletne čestitke

Letošnje čestitke/voščilnice za božič in novo leto so bile v znamenju snežink. Spet sem malce ustvarjala tokrat v hladnih modrih barvah v kombinaciji s srebrno in belo. Upam, da so z dobrimi željami že prispele k naslovnikom.

 
 
 









... naj sneži, naj sneži ...

11. december 2013

Novoletne čestitke 2010

Ne bom pisala katerega leta sem jih delala, bom samo nadaljevala številko leta.

Tokrat sem jih delala iz materiala, ki sem ga imela v omari. Uporabila/porabila sem nekaj zlatih nalepk, karton, nov papir, štance, trakce,  štampiljke, lepilo, barvice, škarje, tiskalnik, malo domišljije, kave in časa, pa so nastale novoletne čestitke. Samo za zanimivost kavo nisem samo pila, temveč sem z njo starala papir na katerem so natisnjene note. Če česa pri ustvarjanju  nimaš, improviziraš s tistim, kar imaš pri roki.