Iz mrgolan sem skuhala redek in gosti sok ter marmelado. Sadeži so bili za odtenek bolj zreli. Sok bom pozimi lahko dajala v čaj namesto limoninega soka. Tako je še vedno kisel.
Z breskvami in hruškami pa sem spet poizkušala. Seveda sem zraven dodala še jabolčno mezgo, za hitrejše zgoščevanje. In sadje sem polila z vodo z dodatkom limoninega soka, da ni potemnelo. Tokrat nisem dodala nič želirnega sredstva.
Prva mešanica je nastala iz: breskev, jabolk, sladkorja, mlete nageljnove žbice in mlečne čokolade. Vse skupaj lepo prevreto in premešano. Na vrhu sem dolila rum, ker mi je vodke zmanjkalo.
Breskova marmelada |
Druga mešanica je nastala iz: hrušk, jabolk, sladkorja, eko burbonske vanilije in bele čokolade. Enako kot zgoraj prevreto in premešano. Tokrat sem na vrh dodala malibu (beli rum).
Prvič sem kupila strok vanilije. Zapakirana je v plastični epruveti s pokrovčkom. Ko sem jo odprla, je tako lepo zadišalo. Bil je kar preveč intenziven vonj. Strok sem prerezala na pol in iz sredice postrgala semena. V kozarcu se vidijo kot mlet poper. Stroka vanilije sem dala v stekleno dozo in zasula s sladkorjem. Upam, da se bo navzel vanilijeve arome.
Morda bo marmelada malenkost presladka. Pri sladkanju nisem upoštevala, da bom dodala še čokolado. Bom upoštevala naslednje leto.
Hruškova marmelada |
Ni komentarjev:
Objavite komentar