26. julij 2013

Vročina na vrtu

Vročina slabo vpliva tudi na vrtnine. Saj jih zalivamo, vendar ni učinka. Nekaj lepo dela, nekaj pa samo životari. Do sedaj je pod povprečna letina. Že to, da je zaradi snega bilo več kot mesec zamude pri setvi, je s sušo še slabše. Dobro, da nismo odvisni od pridelka, ker ne bi zaslužili niti za sol. 

Kumare so naredile par plodov, sedaj se vse suši - nič več ne bo pridelka. Bučke hokaido so naredile par lepih bučk, sedaj se tudi sušijo in napadla jih je plesen. Paradižnik je tako mini, da bi skoraj lahko konkuriral češnjevcu. Dovolj ga bo le za sproti, za kakšne solate in kuho. Kuhanje kečapa letos na žalost odpade. Krompir je tako  tako: zgodnji je bil lep, kiflčar je droban in poln lukenj (katera golazen ga je napadla nimam pojma).
hokaido bučke - napad plesni

Fižol lepo dela, ta nizek je ves v cvetju in upam, da bo kaj zraslo. Tudi bučke - cukete lepo delajo - po eno bučko na teden.Korenje in peteršilj sta lepa. Blitva uspeva. Melancane životarijo. Paprike delajo, a plodovi so čisto papirnati (tako tenki) in hitro odpadejo. Solata je šla v cvet, glavnata solata je pa slaba.


bučka - cuketa

nizek fižol v cvetju

No, vsega bo za pokušino in za sproti čisto dovolj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar